A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

 

gallery/20431609_1902943429954281_6382270488141258759_n

A Rave Dance Sporttánc Egyesület

 

Egyesületünk 2008-ban alakult. Munkánkat előtte diáksportkör támogatásával végeztük. Kezdetben csak néhány (25-30) gyermek sporttevékenységével foglalkoztunk. Később, a nagy érdeklődés miatt, korosztályokra bontva indítottunk csoportokat. 2009-ben már óvodás gyermekek mozgásfejlesztésével is foglalkoztunk. Mára már egyesületünk kb. 200 gyerek rendszeres sportolását biztosítja, ebből kb. 70 gyermek igazolt sportolónk. Célunk, a sport testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásainak megismertetése szülőkkel és gyerekekkel. Anyagi helyzettől függetlenül a tánctanulás, mozgásfejlődés lehetőségét minél több gyereknek biztosítsuk. Sikerélményeket, célokat, lehetőségeket adjunk tanítványainknak. Mi az egyesületben dolgozó edzők sportszakemberek hisszük, hogy minden gyerek tehetséges valamiben, csak meg kell találni azt. Szeretnénk, ha tanítványainkat segíteni tudnánk abban, hogy sikeres, kiegyensúlyozott, magabiztos, segítőkész emberekké váljanak. A sport ehhez nagyon jó alapot tud biztosítani.

Egyesületünk 2008-as megalakulása óta legfontosabb célunknak a gyerekek rendszeres sportolását tartjuk. Akrobatikus rock'n'roll és akrobatikus sporttánc oktatással foglalkozunk. 2010-ben a XIII. kerületi Vizafogó Általános Iskolában a művészeti program keretében elindult az első tánc- és mozgásművészeti osztály. Ezekben az osztályokban egyesületünket kérték fel az akrobatikus sporttánc oktatására. Ma már 8 évfolyamon oktatunk ebben az iskolában. A rendszeres sporttevékenység biztosítása mellett 2008 óta foglalkozunk tehetséges tanítványaink versenyeztetésével. Az elmúlt 8 évben tanítványaink számos országos bajnoki címet szereztek és rengeteg táncos kupán értek el szép eredményeket. 2011 óta veszünk részt nemzetközi versenyeken. 2011 óta kvalifikálja magát minden évben néhány csapatunk a Látványtánc Európa Bajnokságra. 2011-ben és 2015-ben egyesületünk Európa bajnoki címet szerzett. 2012 óta veszünk részt a nemzetközi showtánc szövetség által rendezett Word Dance Masters elnevezésű világbajnokságon, ahol 2013-ban junior világbajnoki III. helyezést szerzett csapatunk. Számos egészséges életmódot és rendszeres sportolást népszerűsítő rendezvényen vállalunk közreműködő szerepet (Richter Egészségnap, Óbudai Gyereksziget, Országos Rendőrnap) illetve léptünk már fel az Auchan rendezvényén is. A III. kerületi önkormányzattal folyamatosan együttműködünk sportágbörzéken, családi napokon, iskolai sportnapokon, valamint ingyenes órát tartunk az önkormányzat nyári gyerektáborában is.

Tanítványainkat igen sokoldalúan képezzük, minden versenyzőnk részt vesz akrobatika, hip-hop és jazztechnika képzésen is. Ez a sokszínűség a táncsport egyesületek között is egyedülálló, amire nagyon büszkék vagyunk.

2 éve tartunk a gyerekedzések mellett felnőtt órákat is. Tanítványaink szüleinek a gyerekek edzésidejével azonos időben erősítő és alakformáló edzés folyik.

Saját termünket, amit 2018 áprilisában nyitottunk kifejezetten így alakítottuk ki. Megtalálható már nálunk a stresszoldó jóga, world jumping trambulinedzés, erősítő edzés, gerinctorna, dinamikus jóga valamint a salsa is. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy felnőtt edzéseink kis létszámúak, családias hangulatúak legyenek, így azok is szívesen jönnek mozogni, akik egy hatalmas edzőteremben elveszve érzik magukat.